Asuntokaupan kuntotarkastukset

Pientalojen ja asuntojen kuntotarkastukset liittyvät usein asuntokauppaan ja ovat tulleet ajankohtaisiksi uuden maakaaren ja sen mukana tuoman kaupanvastuun myötä. Omakotitalon myyjä saattaa olla vastuussa piilevistäkin laatuvirheistä 5 vuotta ja rivitalo- tai kerrostalo-osakkeen myyjäkin 2 vuotta.

Tämän vuoksi tulisi ennen kaupantekotilaisuutta tarkistuttaa asunto ammattilaisella. Meillä kaikki kuntotarkastukset suorittaa Talonrakennustekniikan DI, Asuntokaupan kuntotarkastaja ( AKK ), Rakennusterveysasiantuntija ( VTT:n sertifikaatti ), Pätevöitynyt kosteudenmittaaja ( PKM ), Talonrakennustyön valvoja ( Fise Oy:n pätevyys ).

Tarkastuksia voidaan tehdä usealla tavalla ja usean laatuisia pelkistä kosteusmittauksista lähtien.

Usein pientalon kauppaan liittyvä kuntotarkastus suoritetaan silmämääräisesti tarkastamalla ilman laajempia rakenteiden aukaisua. Kuntotarkastukseen sisältyy kuitenkin aina kosteusmittaukset ja tarvittaessa pienimuotoisia rakenteiden aukaisuja. Kuntotarkastuksen tilaajan täytyy kuitenkin aina tiedostaa, että kuntotarkastuksessa ei voida havaita rakenteiden sisällä olevia piileviä vaurioita, ellei niistä ole tarkastushetkellä ulospäin näkyviä merkkejä tai ellei niitä kosteudenilmaisimella havaita. Edes rakenteita avaamalla ei voida saada täydellistä varmuutta rakenteiden kunnosta ilman erittäin laajoja purkutöitä. Todellinen vaurioiden olemassaolo ja laajuus selviää aina vasta rakenteita avaamalla, mikä taas kuuluu kuntotutkimuksen piiriin.

Jos vanhan talon kiinteistökaupan yhteydessä halutaan lisävarmuutta rakennuksen kunnolle, on mahdollista teettää tarkempi tarkastus eli ns. kuntotutkimus, missä meillä on mukana kaksi kuntotarkastajaa. Pientalon kuntotutkimukseen sisällytetään mikrobinäytteenottoja, jotka ovat lähes ainoa keino mahdollisten homeongelmien löytämiseksi. Nämä tutkimukset ovat melko laajoja ja niissä rikotaan myös ehjiä rakenteita. Lisäksi laboratoriotulosten saaminen kestää usein yli kuukauden ja myös kustannukset ovat aivan eri luokkaa kuin silmämääräisestä kuntotarkastuksessa. Siksi kuntotutkimukset pitäisikin teettää hyvissä ajoin ennen kiinteistön tai asunnon myyntiin laittoa.

OMAKOTITALON  KUNTOTARKASTUS alk. 1.200,- € sis. alv

 

HUOM ! MUISTA AINA TARKASTAA, KUN TILAAT ASUNTOKAUPAN
    KUNTOTARKASTAJAN, ETTÄ HÄNELLÄ ON TÄHÄN TYÖHÖN 
                           VAADITTAVA PÄTEVYYS !

 http://www.fise.fi

 Pätevyyttä ei myönnetä yritykselle, vaan ainoastaan yksityiselle henkilölle.

YHTEYSTIEDOT

Pereentie 27
33950 PIRKKALA
Pereentie 27

Puh. 029 009 2508
Gsm. 0400-929 434

etunimi.sukunimi@salminenoy.fi
www.salminenoy.fi

© 2018 Insinööritoimisto Salminen Oy. All Rights Reserved.