Merkkainekokeet, tiivistystarkastukset

Sisäilmaongelmien yhtenä yleisimpänä syynä ovat rakenteiden ilmavuodot ja ilmavuotojen kautta tapahtuva epäpuhtauksien esim. mikrobien pääsy rakenteista sisäilmaan. Ilmavuotoja voidaan tutkia merkkiainekokeella, missä tutkittavaan tilaan, esim. asuntoon tai toimistoon tehdään alipaine ja merkkiainekaasua syötetään rakenteen sisään. Mittalaitteisto havaitsee vuotavan merkkianeen. Laitteisto on hyvin herkkä havaitsemaan pienimmätkin vuotokohdat, joten menetelmä soveltuu hyvin vuotokohtien paikannuksiin ja tiivistyskorjausten jälkitarkistuksiin.

Vanhoja rakenteita voidaan usein tiivistää ja kapseloida rakenteiden uusimisen sijaan, jolloin saadaan huomattavaa kustannushyötyä verrattuna koko rakenteen uusimiseen. Hyvin ja huolellisesti suoritetuilla ja merkkianekokeilla varmistetuilla tiivistyskorjauksilla saadaan suuri osa rakenteiden ilmavuodoista aiheutuvista sisäilmaongelmista poistettua.

Käytössämme on nykyaikaiset mittalaitteistot ja pätevä henkilökunta. Kauttamme on mahdollista saada myös luotettavat yritykset suorittamaan tiivistyskorjaukset. Tiivistyskorjaukset soveltuvat loistavasti etenkin betonin ja/tai muiden kiviainesrakenteisten ( mm. muuratut rakenteet ) rakenneosien liittymäkohtien tiivistykseen.

YHTEYSTIEDOT

Pereentie 27
33950 PIRKKALA
Pereentie 27

Puh. 029 009 2508
Gsm. 0400-929 434

etunimi.sukunimi@salminenoy.fi
www.salminenoy.fi

© 2018 Insinööritoimisto Salminen Oy. All Rights Reserved.